29 januari 2011

mitt i prick!


"True story: När Louise och Stefan vilade ut efter en 25-timmarsförlossning med sin nykläckta lilla bebisflicka tryckte de på knappen i bb-rummet och tillkallade barnmorskan.
– Nu vill vi sova, sa Louise.
– Kan ni ta hand om henne?

Barnmorskan stirrade:
– Nä, nu ska ni ta hand om henne i 18 år!

Det är återigen det där lilla glappet, att vi i dag lever ett liv så avskärmat från resten av våra familjer, att innan man får sitt första barn har man inte så mycket med bebisar att göra över huvud taget. Dessutom är det så överväldi­gande att vara gravid att man tror att det är hela grejen. När man väntar barn är man stjärnan: alla bryr sig om en och oh:ar och ah:ar och klappar på magen och man går på regelbundna kontroller hos barnmorskan som med mild blick besvarar all oro med att ”det är normalt"...

Så sitter ni här nu. När det egentligen börjar. De där nio månaderna var egentligen bara en prutt i universum. Lämnade ensamma med det där lilla männi­skokrypet som bara skriker, och ingen berättar hur man gör eller kommer och hämtar gaphalsen så ni får en paus."


så himla sant!

men det löser sig ju till sist :)
nu är vi diplomerade hardy-experter, och för varje dag lär vi oss mer!
har funderat mycket på hur det kommer bli med andra barnet... på ett sätt kommer det ju inte alls bli samma sak eftersom man har "lite kött på benen" nu.
men ändå, alla barn är ju trots allt olika och hur många man än får är det nog en liten lära-känna-period där i början när allt är lite sådär ovant. lite nervöst.

men ändå är det nästan omöjligt att inte längta lite! ^^

idag har vi storstädat och hivat en massa skräp och förpassat en massa saker till förrådet. en massa såna där saker som man har tänkt att göra hur länge som helst men aldrig gör!
men det är en sån lättnad när det väl är gjort!
dock så tar det ju ALDRIG SLUT, så nu är hela hallen full av ännu en laddning saker till förrådet/skräp!
och dammsugaren vilar, för hardy sover.
trots att vi bara har lyckats dammsuga övervåningen än så länge!
vi skyller på bäbisen! ;)

vi har också snyggat till hans rum ordentligt nu, nu ser det nästan ut som ett lekrum på vilken förskola som helst! (hans säng står nämligen inte där än, så just nu är det 100% lekrum!)
för att vara en riktig bloggare skulle jag ju naturligtvis ha lagt in en bild på det tillfixade rummet, men min kamera är inlämnad (och förhoppningsvis lagad!) och det blir så värdelösa bilder med mobilen, så jag orkar inte!
jag saknar dig, kameran! ♥

Inga kommentarer: